“Amb la malaltia de Rett t’adones que el dia a dia de la teva filla és molt important”

L’Associació Catalana de Rett (ACSR) estrena coincidint amb el seu 25è aniversari ‘Les nenes contra el gegant. La vida amb la síndrome de Rett’. El documental narra les històries de la Paula, la Luli i l’Ana María, tres casos dels més de 3.000 afectats a Espanya per una malaltia minoritària que deixa sense mobilitat i sense parla als qui la pateixen.

El documental es presenta com un gran exercici d’admiració. De sis pares cap a les seves filles. I de tres filles cap als seus pares. Un exercici d’amor.
És un viatge pels sentiments de tres famílies que es neguen a tirar la tovallola per una malaltia per a la qual fins ara no existeix un tractament farmacològic que eviti, elimini o millori els símptomes. Sí que compten amb medicació que controla les crisis epilèptiques i teràpies que poden millorar significativament la qualitat de vida de les nenes. Com la teràpia musical, la quimioteràpia o la teràpia amb gossos.

La cinta s’estrenarà en castellà i en basc en el Museu Marítim de Bilbao dissabte que ve 30 de novembre a les 19:30h dins del Fair Saturday, moviment cultural global amb impacte social que té lloc cada últim dissabte de novembre, dia posterior al Black Friday.
A Barcelona, s’entrenarà en el CCIB de Barcelona el dissabte 14 de desembre a les 18:00h.
Data prevista estrena a Madrid: Febrer 2020. Detalls per tancar.

ENTRADES A LA VENDA en la plataforma Entradium

La recaptació de Bilbao i Madrid anirà destinada íntegrament a la recerca de la Síndrome de Rett a través de FINRETT.
I la recaptació de Barcelona al projecte de teràpies que desenvolupa l’Associació Catalana Síndrome de Rett.

Avançament DOCUMENTAL